Jadłospis naszego przedszkola


 

 

                                                             JADŁOSPIS

 

  od dnia 06.06.2019 r.

 

do dnia 19.06.2019 r.

 

 

 

 

 

CZWARTEK 06.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.Rzodkiewka.
OBIAD : Zupa pomidorowa z makaronem. Udziec z kurczaka. Ziemniaki.Sałata w śmietanie.Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym  seler, mąka, śmietana, por. rosołowe, udziec)
PODWIECZOREK : Ciasto jogurtowe.Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK 07.06.2019

ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem i serkiem ,,Mój Ulubiony’’.Płatki kukurydziane na mleku.Jabłko.
OBIAD : Krupnik. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy.
(włoszczyzna, w tym seler, por. rosołowe, bułka tarta,mąka,jajko, ryba dorsz)
PODWIECZOREK : Jogurt owocowy. Ciasteczka zoo.

ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*

 

PONIEDZIAŁEK 10.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło. Kawa mleczna.Banan.
OBIAD : Żurek z jajkiem. Naleśniki z owocami. Kompot domowy. Marchewka.
(mąka, jajko, mleko)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane ze schabem prasowanym. Bukiet warzyw. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 11.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.Woda z cytryną.

OBIAD : Rosół z makaronem. Pieczeń z indyka.Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.Kompot domowy.
( włoszczyzna, w tym seler,mąka,śmietana, por. rosołowe, skrzydła indyk )
PODWIECZOREK : Budyń. Biszkopty. Owoc.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA 12.06.2019

ŚNIADANIE : Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao.Winogrono.
OBIAD : Zupa ogórkowa. Spaghetti z mięsem mielonym. Rzodkiewka.Kompot domowy.
( włoszczyzna, w tymseler, mąka, śmietana,mięso wieprzowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z pastą rybną. Bawarka.
ALERGENY: 1,4,5,7,9,10*

 

CZWARTEK 13.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw.Kawa mleczna.Banan.
OBIAD : Zupa jarzynowa z wkładem mięsnym. Pyzy drożdżowe z truskawkami. Kompot domowy. Marchewka.
(włoszczyzna, w tym seler, mąka, śmietana, )
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z pasztetem z pieca. Ogórek kiszony. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK 14.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem Danio. Kluski lane na mleku.Jabłko.
OBIAD : Wiedeńska. Kotleciki rybne. Ziemniaki. Warzywa zasmażane.Kompot domowy.                    

(włoszczyzna, w tym seler, mąka, śmietana, ryba dorsz,)
PODWIECZOREK : Serek Bakuś. Chrupki kukurydziane.

ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*

 

PONIEDZIAŁEK 17.06.2019

ŚNIADANIE : Rogal z masłem i dżemem 100% owoców. Kawa mleczna. Owoc.
OBIAD : Biały barszczyk z makaronem. Kotlety mielone z ryżem.Ziemniaki.Kompot domowy.               (włoszczyzna, w tym seler, śmietana, mąka,golonki, mięso wieprzowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z szynką i sałatą. Bukiet warzyw. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 18.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło.Kawa mleczna. Owoc.
OBIAD : Barszcz jesienny. Kluski leniwe z białym serem. Kompot domowy. Marchewka.                                               ( włoszczyzna, w tym seler, por. rosołowe, mąka, jajko,śmietana, ser biały)
PODWIECZOREK : Pizzerki. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA  19.06.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw.Kawa mleczna.Sok owocowy.
OBIAD : Zupa fasolowa. Karkówka w sosie. Makaron penne. Surówka żydowska. Kompot domowy.
(włoszczyzna, w tym seler,mąka, śmietana,por. rosołowe,karkówka b/k)
PODWIECZOREK : Rogaliki z marmoladą. Bawarka.

ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*

 

Numery alergenów

 

 

występujących w posiłkach:

 

 

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.