Jadłospis naszego przedszkola


 

 

                                                             JADŁOSPIS

 

  od dnia 11.02.2019 r.

 

do dnia 22.02.2019 r.

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 11.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszanez masłem, szynką, sałatą i papryką. Kawa mleczna. Winogrono.
OBIAD : Zupa ogórkowa. Pyzy z polewą truskawkowo-śmietankową.Kompot domowy. Marchewka.
(włoszczyzna,  w tym seler, mąka, mleko, jaja, por. rosołowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli wędzonej. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 12.02.2019

ŚNIADANIE : Rogal z masłem, serkiem Danio. Kawa mleczna. Sok owocowy 100%.
OBIAD : Rosół z makaronem. Pałeczki z kurczaka. Ziemniaki. Surówka z marchwi, jabłka i banana.                              Kompot domowy.
(włoszczyzna,  w tym seler, por. rosołowe, skrzydła indyk)
PODWIECZOREK : Pudding. Biszkopty. Mandarynka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA 13.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiety warzyw. Kawa mleczna.Banan.

OBIAD : Zupa z brokułów. Kulki mięsne w sosie ziołowym.Ziemniaki. Buraczki.Kompot domowy.
(włoszczyzna, w tymseler, bułka tarta,mąka, jajo, śmietana,por .rosołowe)
PODWIECZOREK : Rogaliki z marmoladą. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

CZWARTEK 14.02.2019

ŚNIADANIE : Bułka poznańska z polędwicą. Bukiet warzyw. Kakao. Jabłko.

OBIAD : Krupnik. Kluski leniwe z białym serem i bułką tartą. Kompot domowy. Rzodkiewka.
( włoszczyzna, w tym seler,mąka,jaja, ser biały,por. rosołowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK 15.02.2019

ŚNIADANIE : Płatki owsiane na mleku. Pieczywo mieszane z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’ Marchewka.
OBIAD : Zupa pomidorowa z ryżem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy.
( włoszczyzna, w tymseler, mąka, jaja,bułka tarta,ryba dorsz,por. rosołowe )
PODWIECZOREK : Muffinki. Owoc.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10

 

PONIEDZIAŁEK 18.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecka. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.Owoc.
OBIAD : Zupa grochowa z ziemniakami. Gulasz. Ziemniaki. Ogórek kiszony.Kompot domowy.
(włoszczyzna, w tym seler, mąka, szynka b/k, żeberka)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z pasta jajeczną.Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 19.02.2019

ŚNIADANIE : Bułka poznańskaz masłem, ogonówką na sałacie. Bukiet warzyw. Kakao. Sok owocowy 100%.
OBIAD : Zupa pieczarkowa. Nugetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych. Surówka z białej kapusty. Ziemniaki. Kompot domowy.
(włoszczyzna,  w tymseler, mąka, śmietana, filet kurczak )
PODWIECZOREK : Kisiel. Herbatniki. Owoc.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA 20.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Banan.
OBIAD : Żurek z jajkiem. Naleśniki z dżemem. Kompot domowy. Rzodkiewka.                                                  (włoszczyzna,  w tym seler, śmietana,por. ros)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z szynką. Bukiet warzyw. Bawarka.

ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*

 

CZWARTEK 21.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw.Kawa mleczna.Woda z cytryną.
OBIAD : Barszcz jesienny. Karkówka w sosie, kluski śląskie. Surówka żydowska. Kompot domowy.
( włoszczyzna,  w tym seler, por. rosołowe, mąka,śmietana, jajko)
PODWIECZOREK : Ciastka zbożowe. Owoc.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK  22.02.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszanez masłem, serkiem homo. Płatki kukurydziane na mleku. Owoc.
OBIAD : Zupa fasolowa. Dorsz pieczony.Ziemniaki. Warzywa zasmażane.Kompot domowy.
(włoszczyzna, w tym seler, mąka, śmietana, jajo,bułka tarta)
PODWIECZOREK : Deser jabłkowy. Chrupki kukurydziane.

ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*

 11

 

Numery alergenów

 

 

występujących w posiłkach:

 

 

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.