Jadłospis naszego przedszkola


 

 

                                                             JADŁOSPIS

 

  od dnia 25.03.2019 r.

 

do dnia 05.04.2019 r.

 

 

 

 

 

PONIEDZIAŁEK 25.03.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym, papryką i sałatą. Mleko.Winogrono.
OBIAD : Zupa jarzynowa.Kotlety mielone. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym.
Kompot domowy.
( seler, mąka, jajo, bułka tarta,por. ros)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli wędzonej. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 26.03.2019

ŚNIADANIE : Bułka poznańska z polędwicą.. Bukiet warzyw. Kakao.Jabłko.
OBIAD : Zupa fasolowa.Karkówka w sosie. Makaron penne. Surówka żydowska.Kompot domowy.                                             (seler, mąka, śmietana, żeberka)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem Danio. Bawarka.

ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA 27.03.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, schabem prasowanym. Bukiet warzyw. Mleko. Banan.
OBIAD : Żurek z białą kiełbasą. Kluski leniwe z białym serem i bułką tartą. Kompot domowy.   

( ser biały, maka, jaja, seler)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z pasztetem z pieca. Ogórek kiszony. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

CZWARTEK 28.03.2019

ŚNIADANIE : Rogal z masłem i serkiem homo.Kawa mleczna. Sok owocowy 100 %.
OBIAD : Rosół z makaronem. Pałeczki z kurczaka. Ziemniaki . Surówka z marchwi, jabłka i banana.

   Kompot domowy.

(seler,por.ros, skrzydła indyk)
PODWIECZOREK : Pudding. Biszkopty. Owoc.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK 29.03.2019

ŚNIADANIE : Płatki owsiane na mleku.Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Marchewka.
OBIAD : Barszcz jesienny. Paluszki rybne. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.Kompot domowy. ( seler, śmietana, mąka, ryba, por. rosołowe)
PODWIECZOREK : Jogurt owocowy. Ciasteczka zoo.

ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*

 

PONIEDZIAŁEK 01.04.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszanez masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.Owoc.
OBIAD : Zupa jarzynowa.Makaron z truskawkami. Kompot domowy. Rzodkiewka.
(seler, śmietana, mąka,por. rosołowe )
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, rybą. Bawarka.

ALERGENY: 1,4,5,7,9,10,11*

 

WTOREK 02.04.2019

ŚNIADANIE : Bułka razowa z masłem, ogonówką na sałacie. Bukiet warzyw. Kakao.Sok owocowy 100%.
OBIAD : Zupa ogórkowa. Nugetsy z kurczaka w płatkach kukurydzianych. Surówka z białej kapusty. Ziemniaki. Kompot domowy.

(seler, mąka, jaja,żeberka,śmietana)
PODWIECZOREK : Ciasto jogurtowe. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

ŚRODA 03.04.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło.Kawa mleczna. Banan.
OBIAD : Zupa koperkowa z ziemniakami. Naleśniki z owocami. Kompot domowy. Rzodkiewka.

(seler, mąka, śmietana, jaja, mleko, por. rosołowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z szynką. Bukiet warzyw. Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

CZWARTEK 04.04.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Woda z cytryną.
OBIAD : Biały barszczyk z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym.
Kompot domowy.Marchewka. (seler, śmietana, mąka, kon. pomidorowy, por. rosołowe)
PODWIECZOREK : Pączki serowe.Bawarka.

ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*

 

PIĄTEK 05.04.2019

ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem ,,Almette””.Płatki kukurydziane na mleku. Owoc.
OBIAD : Zupa pomidorowa z ryżem.Dorsz pieczony. Warzywa zasmażane.Ziemniaki.Kompot domowy.

(seler, mąka, śmietana, jajo, filet Dorsz, bułka tarta,por. ros)
PODWIECZOREK : Deser jabłkowy. Chrupki kukurydziane.

ALERGENY: 1,3,4,,5,7,9,10,11*

 

Numery alergenów

 

 

występujących w posiłkach:

 

 

 

1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.