...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 14.04.2025 do 25.04.2025
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem Almette z rzodkiewką. Kawa mleczna. Winogrono.
327kcal, B-13,7, T-8,9, W-46,3
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Bitki schabowe. Ziemniaki. Surówka wielowarzywna.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
471kcal, B-23,8, T-18,8 W-43,3
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
282kcal, B-14,2, T-10,6, W-34,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 15.04.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko. 282kcal, B-14,2, T-10,6, W- 34,1
OBIAD :
Zupa ogórkowa z wkładką. Tagiatelle z sosem pieczarkowym. Kompot domowy. 460Kcal, B-22,0, T-14,2 W-55,0
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka, śmietana)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.
192Kcal, B-9,0, T-6,7, W-24,0
ALERGENY : 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 16.04.2025
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Banan.
393kcal, B-16,9, T-15,7, W- 49,1
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Pałeczka z kurczaka. Ryż. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,)
415kcal, B 21,4 T-10,9, W-47,9
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe z owocem. Bawarka.
185kcal, B-5,7 , T-5,1 W-29,0
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 17.04.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło. Kawa mleczna. Jabłko.
330kcal, B-17,8, T-14,1, W- 34,9
OBIAD :
Żurek z jajkiem. Naleśniki z serem i owocem. Marchewka. Kompot domowy.
458kcal, B-20,8, T-11,7 W- 64,4
( włoszczyzna w tym seler, mąka, jaja)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Bawarka.
174kcal, B-8,5, T 6,5, W-20,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄEK 18.04.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Kiwi. 174 kcal, B-8,5, T-6,5, W-20,4
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. 490Kcal, B-19,0, T-19,1, W-50,9
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Brzoskwinia. 115Kcal, B-6,9 T-3,1 W-14,1
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
WTOREK 22.04.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Pomarańcza. 312kcal, B-15,1, T-12,7, W-36,2
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Spaghetti Bolognese. Rzodkiewka. Kompot domowy.
481kcal, B-23,1, T-14,7, W-45,0
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana )
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z kiełbasy, jajka i ogórka. Bawarka.
150kcal, B-5,1, T-7,6, W-14,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 23.04.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło. Kawa mleczna. Mandarynki. 342Kcal, 299 kcal, B-15,7, T-13,5, W-31,5
OBIAD :
Barszcz jesienny z wkładką. Placki z jabłkiem i polewą jogurtową. Mini marchewki. Kompot domowy. 526 Kcal, B-14,5 T-16,3 W-78,6
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, jajko, por,rosołowe)
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z pastą z makreli. Ogórek kiszony. Bawarka.
177Kcal, B-5,7, T-5,1 W-29,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 24.04.2025
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Krupnik ryżowy. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy. 473Kcal, B-23,1, T-10,9, W-63,8
( włoszczyzna w tym seler, maka, jajko, bułka tarta, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK
Budyń. Borówki.
207kcal, B-5,4 T-7,8 W-29,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 25.04.2025
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa buraczkowa z makaronem. Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym. Kasza jęczmienna. Warzywa zasmażane. Kompot domowy.
478Kcal, B-19,3, T-16,0, W-54,4
( włoszczyzna w tym seler, ryba, bułka tarta, ryba Dorsz, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK
Jogurt naturalny. Chrupki kukurydziane.156Kcal, B-7,9, T-3,4, W-24,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.