JADŁOSPIS
od dnia 09.12.2020 r. do dnia 22.12.2020r.
ŚRODA 09.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Mandarynka.
OBIAD:
Barszcz jesienny z wkładką. Placki ziemniaczane z bitą śmietaną.Kompot domowy. Marchewka.(włoszczyzna w tym seler, mąka, jaja, por.rosołowe )
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 10.12.2020
ŚNIADANIE:
Bułka paryska z masłem i serkiem homo-owocowym. Mleko. Jabłko.
OBIAD:
Krupnik wiosenny z natką. Pulpety w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, mąka, jaja, por. rosołowe )
PODWIECZOREK:
Kisiel. Chrupki.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 11.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznicą ze szczypiorkem. Kawa mleczna. Banan.
OBIAD:
Zupa wiedeńska z zieleniną. Ryba panierowana. Surówka z kapusty włoskiej z ogórkiem i koperkiem. Ziemniaki. Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, bułka tarta, jajko, Dorsz, por.rosołowe)
PODWIECZOREK:
Serek Bakuś. Wafle kukurydziane.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 14.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Winogrono.
OBIAD:
Kapuśniak z wkładką. Makaron z serem. Rzodkiewka. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, żeberka paski )
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, pastą z wędliny z warzywami. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 15.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, schabem prasowanym. Bukiet warzyw. Kakao.
Sok jabłkowy naturalny.
OBIAD:
Zupa pomidorowa z makaronem. Sznycel z indyka. Ziemniaki. Buraczki.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, mąka, jajko, śmietana)
PODWIECZOREK:
Drożdżówka. Herbata owocowa.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 16.12.2020
ŚNIADANIE:
Bułka poznańska z masłem, dżemem. Mleko. Mandarynka.
OBIAD:
Żurek z ziemniakami i jajkiem. Spaghetti z mięsem mielonym. Marchewka.
Kompot domowy.(włoszczyzna w tym seler, jajko, śmietana, mąka)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, rybą z warzywami. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 17.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło. Kawa mleczna. Marchewka.
OBIAD:
Zupa pieczarkowa. Pyzy drożdżowe z sosem truskawkowym. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, jajko, mąka)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Ogórek kiszony. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 18.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem i serkiem ,,Mój Ulubiony’’.
Płatki kukurydziane na mleku. Owoc.
OBIAD:
Zupa ziemniaczana. Ryba smażona. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, ryba Dorsz, bułka tarta, jaja)
PODWIECZOREK:
Ciasto drożdzowe. Herbata owocowa.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIALEK 21.12.2020
ŚNIADANIE:
Bułka razowa z masłem i ogonówką na sałacie. Kakao. Banan.
OBIAD:
Zupa jarzynowa. Bitki w sosie. Kasza gryczana. Ogórek kiszony. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 22.12.2020
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, wedliną bacówką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Winogrono.
OBIAD:
Zupa ogórkowa. Kotleciki mielone. Surówka z włoskiej kapusty. Kompot domowy.(włoszczyzna w tym seler, mięso wieprzowe , śmietana, jajko, bułka tarta)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, żóltym serem. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.