...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 28.10.2024 do 08.11.2024
PONIEDZIAŁEK 28.10.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznica ze szczypiorkiem. Kawa mleczna. Pomarańcza.
313kcal, B-13,2, T-15,2, W- 33,4
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Kurczak z makaronem penne i warzywami. Kompot domowy. 449Kcal, B-17,8, T-13,4 W-58,7 (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka, śmietana )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Bukiet warzyw. Bawarka.
182Kcal, B-8,0, T-8,6, W-17,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 29.10.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem,szynką drobiową. Bukiet warzyw. Kakao. Mandarynki.
297kcal, B-13,2, T-11,8, W- 36,6
OBIAD :
Zupa pomidorowa z makaronem. Pulpety wieprzowe w sosie koperkowym. Kasza jęczmienna. Surówka z marchwi. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler,por.rosołowe, jajka, śmietana)
460kcal, B-19,1 T-11,7, W-63,9
PODWIECZOREK
Ciasto jogurtowe (wypiek własny). Herbata z cytryną.
174kcal, B-3,3 , T-6,5, W-25,2
ALERGENY:1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 30.10.2024
ŚNIADANIE :
Bułki poznańskie z masłem, szynka wieprzową. Bukiet warzyw. Kakao. Mandarynki.
297kcal, B-1402, T-12,2, W-35,0
OBIAD :
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka. Ziemniaki. Buraczki. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe) 433kcal, B-28,5, T-12,1, W-45,9
PODWIECZOREK :
Kisiel. Chrupki kukurydziane.
206kcal, B-3,1, T 3,0, W-41,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 31.10.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Banan. 320kcal, B-14,8, T-14,9, W-34,2
OBIAD :
Kapuśniak. Naleśniki z serem i truskawkami. Kompot domowy. Rzodkiewka.
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka , jajka)
450kcal, B-11,9, T-14,1 W-64,0
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną śląska. Bukiet warzyw. Bawarka.
195kcal, B-8,5, T-7,8, W-21,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 04.11.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’. Kakao. Mandarynka.
290kcal, B-12,2, T-9,9, W-36,9
OBIAD :
Zupa ogórkowa z wkładką. Makaron z truskawkami. Kompot domowy.
423Kcal, B-18,3, T-6,4, W-67,5
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
185Kcal, B-9,8 T-8,7 W-17,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 05.11.2024
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem śmietankowym. Mleko. Pomarańcza.
338kcal, B-14,4, T-15,1, W- 38,3
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Pieczeń z indyka. Ziemniaki. Mizeria. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana, )
420kcal, B-27, T-7,9, W-52,8
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Bawarka.
204kcal, B-7,1, T-10,3, W-20,0
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 06.11.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, mortadelą panierowaną. Kawa mleczna. Jabłko.
314kcal, B-12,8, T-14,1, W -36,2
OBIAD :
Zupa jarzynowa z wkładką. Jajko sadzone. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. 432Kcal, B-16,9, T-11,7, W-54,3
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por,rosołowe)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z pastą wieprzowo-warzywną. Bawarka.
216Kcal, B-7,9, T-11, 4 W-20,2
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 07.11.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Krupnik. Polędwiczki wieprzowe w sosie. Kasza Bulgur.. Surówka z czerwonej kapusty. Kompot domowy. 465Kcal, B-24,0, T-11,5, W-56,4
( włoszczyzna w tym seler, jajko, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasta łosoiowo-jajeczną. Bawarka.
194kcal, B-8,6 T-10,0, W-17,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 08.11.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Pulpety z dorsza. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe,bułka tarta, ryba Dorsz ).
413kcal, B-16,6, T-13,6, W-47,7
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z truskawkami. Chrupki kukurydziane.
180 kcal, B-8,7 T-3,8, W-28,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.