...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 12.11.2024 do 22.11.2024
WTOREK 12.11.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem,serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
311kcal, B-14,0, T-13,4, W- 36
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Spaghetti Bolognese. Surówka z białej kapusty.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler,por.rosołowe, śmietana)
481kcal, B-20,6 T-14,5, W-62,2
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem,polędwicą sopocką Bukiet warzyw. Bawarka.
189kcal, B-8,9 , T-6,8, W-21,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 13.11.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Banan.
285kcal, B-14,6, T-14,1, W-29,7
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Ryż zapiekany z jabłkiem. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe) 435kcal, B-12,1, T-10,5, W-67,2
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
159kcal, B-9,3, T-6,1, W-17,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 14.11.2024
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Pomarańcza.
312kcal, B-15,1, T-12,7, W-36,2
OBIAD :
Rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, mąka )
474kcal, B-26,5, T-7,3 W-67,2
PODWIECZOREK :
Budyń. Biszkopty.
206kcal, B-7,2, T-631, W-35,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 15.11.2024
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Banan. 311kcal, B-14,1, T-8,8, W-43,8
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Paluszki rybne. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. 504Kcal, B-19,1, T-14,3, W-66,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe z owocami. Bawarka. 185Kcal, B-5,7 T-5,1 W-29,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11
PONIEDZIAŁEK 18.11.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Owoc.
313kcal, B-14,7, T-18,5, W-25,5
OBIAD :
Krupnik. Łazanki z kapusta kiszoną. Rzodkiewka. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana, )
406kcal, B-11,4, T-12,7, W-56,2
PODWIECZOREK
Chałka z masłem, serkiem śmietankowym ze szczypiorkiem. Bawarka.
199kcal, B-7,5, T-6,1, W-28,2
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 19.11.2024
ŚNIADANIE :
Kajzerki z masłem, kiełbaska lubelska. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Gruszka.
336kcal, B-14,4, T-13,4, W -43,3
OBIAD :
Barszcz jesienny. Karkówka w sosie, makaron penne. Surówka żydowska.
Kompot domowy. 422Kcal, B-18,8, T-12,8, W-51,9
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por,rosołowe)
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
185Kcal, B-9,8, T-8,7 W-17,1
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 20.11.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa grochowa z grzankami. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy. 541Kcal, B-28,9, T-17,5, W-59,4
( włoszczyzna w tym seler, jajko, bułka tarta, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK
Kisiel. Andruty.
166kcal, B-2,1 T-0,9, W-35,3
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 21.11.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Pierogi z serem. Marchewka. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe, ).
448kcal, B-16,6, T-9,3, W-70,2
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli. Bawarka.
185 kcal, B-7,9 T-9,7, W-17,2
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 22.11.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Ryba po grecku. Kasza Kuskus. Kompot domowy.
533Kcal, B-17,2, T-19,6, W-60,5
( włoszczyzna w tym seler, ryba, bułka tarta, ryba Dorsz por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK
Jogurt naturalny. Banan. 183Kcal, B-9,3, T-7,5, W-19,2
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.