...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 20.01.2025 do 31.01.2025
PONIEDZIAŁEK 20.01.2025
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem Almette. Kawa mleczna. Winogrono.
277kcal, B-11,7, T-8,4 W- 37,9
OBIAD :
Zupa ziemniaczana z wkładką. Tagiatelle z sosem pieczarkowym. Kompot domowy.
481Kcal, B-20,5, T-14,5 W-62,2
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana )
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
147Kcal, B-6,9, T-5,8, W-17,5
ALERGENY: 1,4,5,7,9,10,11*
WTOREK 21.01.2025
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem,jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Marchew.
312kcal, B-15,1, T-12,7, W- 36,2
OBIAD :
Krupnik ryżowy. Filet z kurczaka w cieście naleśnikowym. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy.473kcal, B-23,1 T-10,9, W-63,8
( włoszczyzna w tym seler,por.rosołowe, jajka,)
PODWIECZOREK
Kisiel. Andruty.
195kcal, B-2,7 , T-1,2, W-41,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 22.01.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem,parówki na ciepło. Kawa mleczna. Jabłko.
304kcal, B-14,7, T-14,4, W-32,8
OBIAD :
Zupa pieczarkowa z wkładką. Makaron z truskawkami i serem. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana), 506kcal, B-23,9, T-9,8, W-77,7
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Bawarka.
191kcal, B-9,8, T 9,5, W-16,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 23.01.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Mandarynka. 297kcal, B-14,3, T-10,2 W-38,9
OBIAD :
Żurek z ziemniakami i jajkiem. Kurczak z makaronem penne i warzywami.
Kompot domowy. 473kcal, B-24,0, T-21,7 W-42,0
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem i miodem. Bawarka.
190kcal, B-4,6, T-5,9, W-29,7
ALERGENY: 1,4,5,7,9,10,11*
PIĄEK 24.01.2025
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem Almette ze szczypiorkiem.
Płatki kukurydziane na mleku. Owoc. 316 kcal, B-9,42, T-8,6, W-45,6
OBIAD :
Zupa fasolowa. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot domowy. 542 Kcal, B-27,4, T-14,7, W-63,5
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajka, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocami. 129Kcal, B-6,7 T-3,3 W-17,3
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 27.01.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Sok jabłkowy. 318kcal, B-12,9, T-16,3, W-34,0
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym. Kasza gryczana. Surówka z ogórka i cebuli. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana, )
452kcal, B-28,2, T-12,7, W-47,2
PODWIECZOREK :
Budyń. Ciasteczka.
207cal, B-5,4, T-7,8, W-29,0
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11
WTOREK 28.01.20245
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, wędliną drobiową. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
291kcal, B-14,9, T-10,5, W -36,4
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Naleśniki z serem i truskawkami. Marchewka. Kompot domowy.
479Kcal, B-20,1, T-10,9, W-70,4
( włoszczyzna w tym seler, mąka, jaja, śmietana, por,rosołowe)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z makreli z warzywami. Bawarka.
185Kcal, B-7,9, T-976 W-17,2
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 29.01.20245
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Bitki schabowe w sosie własnym. Ziemniaki. Buraczki.
Kompot domowy. 434Kcal, B-23,1, T-14,7, W-45,0
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe z owocami. Herbata z cytryną.
185kcal, B-5,7 T-5,1, W-29,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 30.01.20245
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Rosół z makaronem. Udziec z kurczaka. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, ).
468kcal, B-25,6, T-7,0, W-67,2
PODWIECZOREK :
Bułka paryska z masłem i dżemem. Bawarka.
144 kcal, B-4,1 T-1,7, W-27,1
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 31.01.20245
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa szczawiowa. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty.
Kompot domowy.(włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe, ryba Dorsz,).
463kcal, B-24,1, T-12,4, W-54,2
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Banan.
154kcal, B-8,0 T-5,3, W-18,2
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.