...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 18.09.2023 do 29.09.2023
PONIEDZAŁEK 18.09.2023
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’. Mleko. Winogrono
OBIAD :
Zupa pomidorowa z ryżem. Kotlet pożarski. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por. rosołowe )
PODWIECZOREK :
Budyń. Biszkopty. Owoc.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 19.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędlina żywiecką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Sok jabłkowy 100%.
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Gulasz. Kasza jęczmienna. Buraczki. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe)
PODWIECZOREK :
Rogaliki z owocami. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 20.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, mortadelą panierowaną. Kawa mleczna. Banan.
OBIAD :
Kapuśniak z wkładką mięsną . Ryż zapiekany z jabłkiem i brzoskwinią.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, schab z pietruszką. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 21.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Winogrono.
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Karkówka w sosie, makaron penne. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK:
Pączki serowe. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 22.09.2023
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Płatki kukurydziane na mleku. Woda z cytryną.
OBIAD :
Barszcz czerwony z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, bułka tarta, jajko, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK:
Deser Monte. Ciasteczka zoo.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZAŁEK 25.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Kawa mleczna. Śliwka.
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Kotleciki mielone. Ziemniaki. Brukselka z masłem, bułką tartą.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, śmietana, bułka tarta)
PODWIECZOREK :
Kisiel. Wafle ryżowe.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 26.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Sok jabłkowy 100%.
OBIAD :
Barszcz jesienny. Naleśniki z serem i musem brzoskwiniowym. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por .rosołowe, śmietana, jaja, mąka)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 27.09.2023
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serkiem ,,Mój ulubiony’’. Kakao. Brzoskwinia.
OBIAD :
Żurek z ziemniakami. Kurczak z warzywami i makaronem penne.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe )
PODWIECZOREK :
Pieczywo z masłem, pastą z tuńczyka i warzywami.Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 28.09.2023
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznicą na boczku ze szczypiorkiem. Kawa mleczna. Jabłko.
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Spaghetti z mięsem mielonym. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK:
Rogal z masłem, twarogiem ze szczypiorkiem. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 29.09.2023
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem Danio. Kasza manna na mleku. Cytryna.
OBIAD :
Zupa wiedeńska. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, śmietana, ryba Dorsz, jajko, bułka tarta)
PODWIECZOREK:
Drożdżówka z owocem. Herbata owocowa.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.