...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 29.04.2024 do 10.05.2024
PONIEDZIAŁEK 29.04.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Rzodkiewka.
OBIAD :
Zupa pieczarkowa z wkładem mięsnym. Naleśniki z serem białym polane truskawkami. Kompot domowy.
I danie 101,8 , II 331,9danie kompot 103,5 kcal
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, maka, jaja, mleko)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, schabem pieczonym. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 30.04.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’. Mleko. Banan.
OBIAD :
Zupa ryżowa. Pulpety z szynki w sosie pieczarkowym. Ziemniaki. Surówka z marchwi. Kompot domowy.
I danie kcal, II danie kcal, kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, mąka, jajko, por.rosołowe )
PODWIECZOREK :
Budyń. Chrupki owocowe.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 02.05.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Chipsy owocowe.
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Spaghetti z mięsem mielonym. Rzodkiewka. Kompot domowy.
I danie 86,3 kcal, II danie 182,0 kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem,pasta rybną. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 06.05.2024
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Winogrono.
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Kotlet z jaj. Ziemniaki. Surówka z marchwi i pora.
Kompot domowy.
I danie 87,1 kcal, II danie 332,90 kcal, kompot 103,5kcal
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, jajko, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
WTOREK 07.05.2024
ŚNIADANIE :
Kajzerki z masłem, twarożkiem z rzodkiewką. Mleko. Banan.
OBIAD :
Kapuśniak. Polędwiczki wieprzowe w sosie własnym. Kasza gryczana. Surówka żydowska. Kompot domowy.
I danie 144,0kcal, II danie 266,8Kcal, kompot 103,5kcal
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną śląską. Bukiet warzyw.Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 08.05.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Mandarynka.
OBIAD :
Zupa pomidorowa z ryżem. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot domowy. I danie 161,9 kcal, II danie 301,6 kcal, kompot 103,5kcal
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana, jajko, bułka tarta )
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem, dżemem 100% owoców. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 09.05.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
OBIAD :
Krupnik wiosenny. Kopytka z kapustą kiszoną i mięsem. Kompot domowy.
I danie 137,2kcal, II danie 238,5kcal, kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, jajko, mąka, por,rosołowe)
PODWIECZOREK:
Chałka z masłem i miodem. Bawarka.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 10.05.2024
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa buraczkowa z makaronem. Paluszki rybne. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy. I danie 106,7kcal, II danie 311,85kcal, kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK:
Mus owocowy. Chrupki.
ALERGENY: 1,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.