...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 12.05.2025 do 16.05.2025
PONIEDZIAŁEK 12.05.2025
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serkiem śmietankowym z rzodkiewką. Kawa mleczna. Winogrono. 306kcal, B-11,5, T-12,8, W-38,4
OBIAD :
Żurek z jajkiem i kiełbaską. Pyzy z sosem truskawkowym. Kompot domowy.
Marchewki słupki.(włoszczyzna w tym seler, mąka, jajka,)
429kcal, B-17,2, T-12,9 W-57,9
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, szynką z indyka. Bukiet warzyw. Bawarka.
147kcal, B-6,9, T-5,8, W-17,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 13.05.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
307,00 kcal, B-14,6, T-12,8, W- 35,4
OBIAD :
Zupa grochowa. Kotleciki mielony. Ziemniaki. Surówka wielowarzywna.
Kompot domowy. 511Kcal, B-23,0, T-19,7 W-52,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka, jajka, bułka tarta)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Bukiet warzyw. Bawarka.
200Kcal, B-8,6, T-6,9, W-24,8
ALERGENY : 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 14.05.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówka z kurczaka. Kawa mleczna. Banan.
325kcal, B-15,0, T-15,4, W- 36,1
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Spaghetti Bolognese. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,śmietana,)
473kcal, B 22,3 T-14,7, W-60,1
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szyneczką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
144kcal, B-8,7 , T-4,5, W-17,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 15.05.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Owoc.
383kcal, B-17,9, T-17,7, W- 40,3
OBIAD :
Krupnik ryżowy. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Surówka z marchwi i jabłka. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,śmietana, bułka tarta, jajko)
444kcal, B 22,9 T-11,0, W-57,3
PODWIECZOREK :
Kisiel. Andruty. Kiwi.
191kcal, B-2,7 , T-1,2, W-40,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄEK 16.05.2025
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Brzoskwinia
306 kcal, B-14,1, T-10,4, W-38,8
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Pulpety z dorsza w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy. 498Kcal, B-20,0, T-14,6, W-64,4
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z truskawkami. Chrupki kukurydziane. 197Kcal, B-8,9 T-4,0 W-31,9
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.