...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 18.03.2024 do 29.03.2024
PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, pieczeń rzymska. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Kiwi.
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Pulpeciki w sosie pomidorowym z warzywami. Ziemniaki. Surówka z pora i jabłka.
I danie 112,6 kcal, II danie 263,0 kcal, kompot 103,5 kcal
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Ogórek kiszony. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 19.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecka. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Mandarynka.
OBIAD :
Rosół z makaronem. Potrawka z drobiu. Ziemniaki. Surówka z buraków.
Kompot domowy.
I danie 168,5 kcal, II danie 228,9 kcal, kompot 103,5 kcal
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Budyń. Chrupki. Owoc.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 20.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Winogrono.
OBIAD :
Zupa jarzynowa z wkładką. Makaron z truskawkami. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 21.03.2024
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kawa mleczna. Banan.
OBIAD :
Biały barszczyk z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Rzodkiewka. Kompot domowy. I danie 128,7 kcal, II danie 297,3 kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, jajka)
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, pasta z jaj z warzywami. Bawarka
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 22.03.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem. Płatki kukurydziane na mleku. Owoc.
OBIAD :
Zupa pomidorowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. I danie 93,1 kcal, II danie 296,5kcal, kompot 103,5kcal
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, jajko, por.rosołowe, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK:
Mus owocowy. Chrupki.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 25.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Jabłko.
OBIAD :
Zupa koperkowa. Gulasz. Kasza gryczana. Ogórek kiszony. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana, )
I danie 94,9kcal, IIdanie 212,0Kcal, kompot 103,5kcal
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybną z warzywami. Bawarka.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 26.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną drobiową. Kawa mleczna. Owoc.
OBIAD :
Krupnik. Bitki w sosie. Ziemniaki. Surówka żydowska. Kompot domowy.
I danie 137,2kcal, II danie 280,0kcal, kompot 103,5kcal
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana )
PODWIECZOREK :
Kisiel. Herbatniki. Owoc.
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 27.03.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem i serkiem ,,Mój Ulubiony’’. Kasza manna na mleku. Banan.
OBIAD :
Zupa grochowa. Makaron penne, karkówka w sosie. Surówka z białej kapusty.
Kompot domowy.
I danie 101,8kcal, II danie 204,0kcal, kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por,rosołowe)
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe. Herbata z cytryną.
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 28.03.2024
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Mandarynka.
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Łazanki z kapustą kiszoną. Surówka z marchewki.
Kompot domowy. I danie 144kcal, II danie 289,6kcal, kompot 103,5kcal
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe).
PODWIECZOREK:
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca.Papryka. Bawarka.
ALERGENY: ,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 29.03.2024
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem Almette ze szczypiorkiem. Płatki kukurydziane na mleku. Owoc.
OBIAD :
Zupa buraczkowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy.
I danie 106,7kcal, II danie 296,5 kcal,kompot 103,5 kcal
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jaja, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK:
Mus owocowy. Chrupki.
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.