...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 23.12.2024 do 31.12.2024
PONIEDZIAŁEK 23.12.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem śmietankowym. Mleko. Pomarańcza.
304kcal, B-13,0, T-10,2, W- 38,4
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Bitki schabowe w sosie własnym. Ziemniaki. Buraczki.
Kompot domowy. 479Kcal, B-24,1, T-14,7 W-53,7
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana )
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, pastą z makreli. Bawarka.
198Kcal, B-8,2, T-9,8, W-19,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 24.12.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
312kcal, B-12,1, T-13,1, W- 35,6
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Makaron z truskawkami i serem. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler,por.rosołowe, śmietana)
528kcal, B-24,4 T-10,8, W-79,9
PODWIECZOREK
Jogurt naturalny. Banan.
175kcal, B-7,4 , T-3,3, W-28,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 27.12.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem. Kawa mleczna.
Chipsy jabłkowe. 323kcal, B-14,6, T-12,6, W-39,6
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Naleśniki z białym serem. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, mąka, jajka, por.rosołowe) 479kcal, B-20,1, T-10,9, W-70,4
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
185kcal, B-9,8, T 8,7, W-17,1
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 30.12.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
271kcal, B-13,5, T-15,2, W-23,2
OBIAD :
Zupa wiedeńska. Polędwiczki w sosie własnym. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, )
452kcal, B-28,2, T-12,7 W-47,2
PODWIECZOREK :
Kisiel. Andruty. Kiwi.
195kcal, B-2,7, T-1,2 W-41,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 31.12.2024
ŚNIADANIE :
Bułka grahamka z serkiem śmietankowym z rzodkiewką. Kawa mleczna. Mandarynki. 294kcal, B-11,9, T-13,0, W-35,2
OBIAD :
Krupnik. Jajko sadzone. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot domowy. 444Kcal, B-13,8, T-17,0, W-51,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, )
PODWIECZOREK :
Babka drożdżowa z owocami. Bawarka. 183Kcal, B-5,1 T-6,5 W-26,4
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 02.01.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, wędlina krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Winogrono. 331kcal, B-14,5, T-13,1, W-40,1
OBIAD :
Kapuśniak. Karkówka w sosie, makaron penne. Surówka żydowska.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka)
402kcal, B-18 T-12,7, W-49,7
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem, miodem. Bawarka.
218kcal, B-5,1, T-6,2, W-35,2
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 03.01.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, dżemem. Kakao. Chipsy jabłkowe.
310kcal, B-8,5, T-9,3, W -46,8
OBIAD :
Zupa pomidorowa. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej.
Kompot domowy. 460Kcal, B-19,9, T-11,2, W-60,1
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por,rosołowe,ryba Dorsz, jajko, )
PODWIECZOREK :
Jogurt z miodem. Jabłko.187Kcal, B-5,0 T-12, 2 W-14,1
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.