...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 29.07.2024 do 31.07.2024
PONIEDZIAŁEK 29.07.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Pomidor. Kawa mleczna. Banan.
285kcal, B-14,6g, T-14,1g, W-29,7g
OBIAD :
Zupa grysikowa. Kotleciki mielone. Ziemniaki. Surówka wiosenna. Kompot domowy.
441kcal, B-17,8g, T-13,0g, W-55,7g
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,śmietana, bułka tarta)
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem, dżemem. Bawarka. 195Kcal, B-5,9g, T-7,5g, W-26,5g
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 30.07.2024
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajecznicą ze szczypiorkiem. Kawa mleczna. Borówki.
329kcal, B-17g, T-18g, W-28,7g
OBIAD :
Zupa ryżowa. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem. Kompot domowy.
488,0kcal, B-25,2g, T-9,7g, W-67,5 g
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe, bułka tarta )
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe (wypiek własny). Bawarka.
191,0kcal, B-5g, T-7,5g, W-25,6g
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 31.07.2024
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’. Kawa mleczna. Arbuz.
230kcal, B-11,2g, T-11,3g, W-23,2g
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Spaghetti Bolognese. Marchewka. Kompot domowy.
466kcal, B-22,7g, T-14,5g, W-56,4g
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Kisiel. Herbatniki. 243Kcal, B-3,6g, T-4,8g, W-43,9g
ALERGENY:
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.