...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 17.02.2025 do 21.02.2025
PONIEDZIAŁEK 17.02.2025
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem śmietankowym z rzodkiewką.
Płatki kukurydziane na mleku. Winogrono. 328kcal, B-12,1, T-10,7, W- 45,7
OBIAD :
Barszcz ukraiński. Naleśniki z serem i truskawkami. Marchewka. Kompot domowy
476Kcal, B-23,3, T-14,5 W-57,9
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka , śmietana)
PODWIECZOREK
Pieczywo mieszane z masłem, szynką kanapkową z sałatą. Bawarka.
179Kcal, B-10,2, T-6,6, W-19,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 18.02.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem,jajecznica z boczkiem i szczypiorkiem. Kawa mleczna. Pomarańcza.
312kcal, B-15,1, T-12,7, W- 36,2
OBIAD :
Krupnik ryżowy. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy. ( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,jajko, bułka tarta)
487kcal, B-23,1 T-13,6, W-61,7
PODWIECZOREK
Budyń z musem malinowym. Chrupki.
164kcal, B-5,1 , T-7,8 W-17,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 19.02.2025
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kakao. Owoc.
340kcal, B-17,2, T-14,9, W-36,7
OBIAD :
Zupa pomidorowa z makaronem. Polędwiczki wieprzowe w sosie. Ziemniaki. Surówka z buraczków i jabłka. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe)
503kcal, B-25,2, T-11,8, W-64,9
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem i miodem. Bawarka.
190kcal, B-4,6, T 5,9, W-29,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 20.02.2025
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło, pomidor.Kawa mleczna. Jabłko.
304kcal, B-16,2, T-15,6, W-29,7
OBIAD :
Zupa jarzynowa. Pierogi z serem. Marchewka słupki. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, mąka , jajka)
448kcal, B-16,6, T-9,3 W-70,2
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasta drobiowo-warzywną. Bawarka.
176kcal, B-6,8, T-8,6, W-17,3
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄEK 21.02.2025
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Jabłko. 367kcal, B-17,2, T-11,9, W-47,2
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. 455Kcal, B-18,5, T-16,3, W-50,4
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Maliny. Andruty. 153Kcal, B-8,3 T-3,6 W-19,8
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.