12 marca br., dzieci z grupy Kangurki, w rama realizacji programu preorientacji zawodowej , wybrały się na wycieczkę do cukierni „Domowe wypieki”, gdzie zapoznały się z zawodem cukiernika oraz poznały etapy powstawania ciast i ciasteczek.
Na początku spotkania każdy przedszkolak , samodzielnie, za pomocą foremki, wycinał ciasteczka. Kiedy ciasteczka trafiły do pieca, pan Dawid oprowadził dzieci po cukierni. Kangurki zobaczyły małe i duże piece, w których wypiekane są pączki i inne ciasteczka, brytfanny, naczynia i foremki potrzebne w pracy każdego cukiernika. Dzieci dowiedziały się także, jakie składniki potrzebne są do słodkich wypieków.
Gdy upiekły się ciasteczka oczywiście je spróbował. Były naprawdę pyszne.
Dziękujemy panu Dawidowi za zaproszenie naszych przedszkolaków do swojej cukierni i zorganizowanie dzieciom niezapomnianych, słodkich zajęć kulinarnych.