
...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 27.10.2025r. do 07.11.2025r.
PONIEDZIAŁEK 27.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko.
308 kcal, B-14,1, T-11,8, W-34,5
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Makaron tagiatelle z pieczarkami. Kompot domowy.
481kcal, B-19,3, T-16,7, W-59,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Budyń. Andruty.
160kcal, B-6,9, T-3,1, W-25,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 28.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło. Kawa mleczna. Banan.
314kcal, B-13,5 T-14,5 W -31,3
OBIAD :
Zupa ogórkowa z wkładka. Placki ziemniaczane z bitą śmietaną. Kompot domowy.
415Kcal, B-9,5, T-10,2 W-67,4
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe ,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, żywiecką. Bukiet warzyw. Bawarka.
181Kcal, B-9,4,T-7,3, W-18,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 29.10.2025r.
ŚNIADANIE:
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Winogrono.
288kcal, B-11,4, T-11,3, W-32,6
OBIAD:
Zupa jarzynowa. Pieczeń z indyka. Ziemniaki. Buraczki. Kompot domowy.
428Kcal, B-25,6,T-11,9, W- 49,8
( włoszczyzna w tym seler, śmietana,por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe. Bawarka.
208kcal, B-6,4, T-8,3, W-26,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 30.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Pomarańcza. 326kcal, B-15,1, T-12,0, W-37,0
OBIAD :
Kapuśniak. Gulasz jarzynowy z wieprzowiną. Kasza gryczana. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, mąka, por.rosołowe, ) 440kcal, B-20,6, T-13,8, W-51,5
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem i miodem. Bawarka.
190Kcal, B-4,6,T-5,9, W-29,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 31.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem śmietankowym. Płatki kukurydziane na mleku. Winogrono.
349Kcal, B-10,6,T-16,1 W-38,4
OBIAD :
Zupa wiedeńska. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty.
Kompot domowy. 469kcal, B-24,0 T-11,8, W-61,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana, ryba Dorsz, bułka tarta, jajko)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z malinami. Chrupki kukurydziane. 203Kcal, B-9,3, T-4,0, W-29,8
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 03.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem topionym hochland. Bukiet warzyw.
Kawa mleczna. Jabłko. 309kcal, B-12,4,T-11,5, W-36,9
OBIAD :
Barszcz jesienny. Naleśniki z twarogiem i brzoskwiniami.
Kompot domowy. 476Kcal, B-20,5, T-11,8 W- 67,2
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana,jajka)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
186Kcal, B-9,9,T-8,7, W-16,3
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 04.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, dżemem. Kakao. Mandarynki.
290Kcal, B-9,5, T-9,7,W-39,1
OBIAD :
Zupa ryżowa. Klopsiki wieprzowe w sosie. Ziemniaki. Sałata z jogurtem.
Kompot domowy. 519cal, B-23,4 T-20,7, W-54,9
( włoszczyzna w tym seler, por,rosołowe,)
PODWIECZOREK :
Kisiel. Chrupki.
182Kcal, B-2,3, T-1,0, W-38,9
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 05.11.2025r.
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Rosół z makaronem. Potrawka z kurczaka. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. 477,0 Kcal, B-27,9, T-7,8, W-67,8
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana, ).
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe z owocami. Bawarka.
184,0Kcal, B-5,7, T-5,1, W-28,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 06.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzy Kawa mleczna. Winogrono.
368,0kcal, B-17,7, T-15,4, W-37,9
OBIAD :
Barszcz jesienny z wkładką. Ryż zapiekany z jabłkiem.
Kompot domowy. 410,0Kcal, B-10,9, T-11,3, W-61,9
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Bawarka.
146,0kcla, B-6,8, T-5,9, W-15,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 07.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, twarożkiem z rzodkiewką. Kasza manna na mleku.
Chipsy jabłkowe. 360Kcal, B-10,1, T-12,4, W-49,4
OBIAD :
Zupa pomidorowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy. 508Kcla, B-23,0, T-12,9 W-67,7
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jaja, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z bananem. Andruty. 161Kcal B-8,2, T-3,7 W-23,1
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.