
...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 10.11.2025r. do 21.11.2025r.
PONIEDZIAŁEK 10.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, dżemem. Kakao. Jabłko.
321 kcal, B-10,9, T-10,9, W-42,3
OBIAD :
Zupa ziemniaczana. Spaghetti z mięsem mielonym. Marchewka.
Kompot domowy. 493kcal, B-24,2, T-15,4, W-60,6
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Bawarka.
161kcal, B-6,9, T-6,0, W-18,9
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 12.11.2025r.
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Mandarynka.
332kcal, B-15,7 T-12,5 W -37,0
OBIAD:
Biały barszczyk z makaronem. Pałeczka z kurczaka. Ziemniaki. Surówka z marchwi. Kompot domowy. 469Kcal, B-25,4, T-11,5 W-61,5 ( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe ,)
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe. Bawarka.
193Kcal, B-5,1,T-7,5, W-26,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 13.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówki na ciepło. Kawa mleczna. Mandarynka.
322kcal, B-13,7, T-14,6, W-32,3
OBIAD :
Żurek z białą kiełbasą. Naleśniki z serem i owocami. Kompot domowy.
476Kcal, B-20,5,T-11,8, W- 67,2
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, jajko, por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Bawarka.
146kcal, B-6,8, T-5,9, W-15,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 14.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem.
Płatki kukurydziane na mleku. Winogrono. 354kcal, B-15,0, T-11,3, W-47,1
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki.
Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, ryba Dorsz, jajko por.rosołowe, ) 525kcal, B-22,0, T-15,6, W-67,5,
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocem. Ciasteczka zoo.
153Kcal, B-8,0,T-3,5, W-21,1
ALERGENY: : 1,3,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 17.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Sok jabłkowy. 294Kcal, B-12,4,T-9,9, W-36,9
OBIAD :
Zupa fasolowa. Karkówka w sosie. Makaron penne. Surówka żydowska.
Kompot domowy (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana,)
514kcal, B-27,2 T-16,5, W-57,8
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem,miodem. Bawarka. 190Kcal, B-4,6, T-5,9, W-29,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
WTOREK 18.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, kiełbaska na ciepło. Kawa mleczna. Pomarańcza. 347kcal, B-18,2,T-13,9, W-35,3
OBIAD :
Zupa pomidorowa z ryżem. Jajko sadzone. Ziemniaki. Mizeria.
Kompot domowy. 440Kcal, B-16,5, T-16,0 W- 54,0
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana,jajko)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasta rybną. Bawarka.
198Kcal, B-8,4,T-9,7, W-18,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 19.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Woda z cytryną.
285Kcal, B-13,6, T-10,2,W-32,2
OBIAD :
Zupa ryżowa. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Buraczki. Kompot domowy.
518Kcal, B-23,6 T-18,4, W-59,8
( włoszczyzna w tym seler, por,rosołowe, śmietana, jaja, mąka)
PODWIECZOREK :
Budyń z musem truskawkowym. Biszkopty.
176Kcal, B-7,7, T-4,2, W-26,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 20.11.2025r.
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Gulasz. Kasza gryczana. Ogórek kiszony. Kompot domowy.
450,0 Kcal, B-19,5, T-13,0, W-57,3
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe).
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Bukiet warzyw. Bawarka.
167,0Kcal, B-5,4, T-8,1, W-17,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 21.11.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Owoc.
379,0kcal, B-16,0, T-14,5, W-43,0
OBIAD :
Zupa wiedeńska. Burgery rybne. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty.
Kompot domowy. 459,0Kcal, B-22,6, T-14,5, W-54,5
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, ryba Dorsz, jajko, bułka tarta, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Owoc. Andruty.
161,0kcla, B-7,7, T-3,4, W-24,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.