
...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 08.12.2025r. do 19.12.2025r.
PONIEDZIAŁEK 08.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Kawa mleczna. Winogrono.
390 kcal, B-15,9, T-15,6, W-43,9
OBIAD :
Żurek z jajkiem i boczkiem. Polędwiczki wieprzowe w sosie. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty. Kompot domowy. 439kcal, B-24,2, T-14,9, W-47,0
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Kisiel owocowy. Chrupki.
190kcal, B-2,4, T-1,1, W-40,7
ALERGENY:
1,5,7,9,10,11*
WTOREK 09.12.2025r.
ŚNIADANIE:
Bułka paryska z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Pomarańcza. 324kcal, B-14,5 T-10,5 W -36,3
OBIAD:
Rosół z makaronem. Potrawka z drobiu. Ziemniaki. Surówka z marchewki, jabłka i banana. Kompot domowy. 434Kcal, B-26,3, T-8,6 W-57,3
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe ,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z pastą z jaj z warzywami. Bawarka.
181Kcal, B-6,8,T-9,6, W-16,5
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 10.12.2025r.
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Owoc. 371kcal, B-15,1, T-15,2, W-41,0
OBIAD:
Zupa ogórkowa z wkładką. Ryż zapiekany z jabłkami.
Kompot domowy. 402Kcal, B-9,2,T-6,8, W- 71,3
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana,por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pastą rybną z warzywami. Bawarka.
185kcal, B-8,0, T-9,7, W-16,4
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 11.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Banan.
299kcal, B-13,7, T-10,8, W-34,4
OBIAD :
Biały barszczyk z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Rzodkiewka. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe, )
538kcal, B-25,3, T-13,5, W-72,7
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, pasztetem z pieca. Bawarka.
167Kcal, B-5,4,T-8,1, W-17,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 12.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, twarożkiem ze szczypiorkiem. Zacierki na mleku.
Sok jabłkowy. 322Kcal, B-14,0,T-8,7, W-45,8
OBIAD :
Zupa pomidorowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana, ryba Dorsz, bułka tarta, jajko)
428kcal, B-18,8 T-14,9, W-48,4
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocem. Chrupki kukurydziane. 173Kcal, B-8,1, T-3,6, W-26,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 15.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Jabłko. 314kcal, B-12,6,T-10,1, W-40,8
OBIAD :
Zupa koperkowa. Gulasz. Kasza jęczmienna. Surówka żydowska.
Kompot domowy. 434Kcal, B-20,3, T-17,4 W- 43,5
(włoszczyzna w tym seler, por. Rosołowe, śmietana,)
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe. Bawarka.
193Kcal, B-5,1,T-7,5, W-26,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 16.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, szynką i sałatą. Kakao. Mandarynka.
300Kcal, B-13,4, T-9,2,W-38,8
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Naleśniki z serem i truskawkami. Kompot domowy.
438Kcal, B-18,8 T-12,7, W-59,0
( włoszczyzna w tym seler, por,rosołowe, śmietana, jajka, mąka, mleko)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z pastą rybną. Bawarka.
185Kcal, B-8,0, T-9,7, W-16,4
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
ŚRODA 17.12.2025r.
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Krupnik. Bitki w sosie. Ziemniaki. Mizeria. Kompot domowy.
482,0 Kcal, B-25,0, T-13,0, W-61,8
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe).
PODWIECZOREK :
Budyń. Biszkopty. Owoc.
226,0Kcal, B-6,7, T-8,3, W-30,5
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 18.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem ,,Mój Ulubiony’’.Kasza manna na mleku. Owoc.
342,0kcal, B-11,5, T-9,1, W-44,6
OBIAD :
Zupa grochowa. Makaron penne, karkówka w sosie. Surówka z kapusty pekińskiej. Kompot domowy. 535,0Kcal, B-23,9, T-23,6, W-52,1
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pączki serowe. Bawarka.
154,0kcla, B-4,9, T-4,3, W-23,4
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 19.12.2025r.
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem Almette ze szczypiorkiem. Lane kluski na mleku. Owoc. 355Kcal, B-12,7, T-15,6, W-39,6
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. 505Kcla, B-21,2, T-13,1 W-68,7
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jaja, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocem. Andruty. 162Kcal B-7,2, T-3,1 W-25,3
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.