JADŁOSPIS
od dnia 26.05.2025 do 06.06.
PONIEDZIAŁEK 26.05.2025
ŚNIADANIE : Bułka poznańskaz masłem, serkiem Łaciatym.Zacierki na mleku.Banan
324kcal, B-12,0, T-6,8, W- 51,6
OBIAD : Zupa jarzynowa. Bitki schabowe w sosie własnym. Ziemniaki. Surówka z białejkapusty. Kompot domowy. 492Kcal, B-27,5, T-19,2W-45,0
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana);
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, wędlinąkrakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.
147Kcal, B-6,9, T-5,8, W-17,5;
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 27.05.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło.Kawa mleczna. Jabłko.
285kcal, B-14,6, T-14,1, W- 29,7
OBIAD : Barszcz jesienny. Naleśniki z owocami. Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler,por.rosołowe,jajka, śmietana, mąka)
454kcal, B-18,08T-12,2, W-63,0
PODWIECZOREK : Chałka z masłem,miodem.Bawarka.
185kcal, B-7,9, T-9,7, W-17,2
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 28.05.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem.Bukiet warzyw. Kawa mleczna.Kiwi.
320kcal, B-15,1, T-12,9, W-37,7
OBIAD : Rosół z makaronem. Potrawka z drobiu. Ziemniaki Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy.
( włoszczyzna w tym seler,śmietana, por.rosołowe) 478kcal, B-27,0, T-7,5, W-67,2
PODWIECZOREK : Ciastodrożdżowe z truskawkami.Bawarka.
166kcal, B-4,6, T 5,8, W-24,3
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 29.05.2025
ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem, polędwicą z sałatą.Kakao. Arbuz.
256kcal, B-14,7, T-8,7, W-29,4
OBIAD : Zupa kalafiorowa. Karkówka w sosie.Makaron penne. Surówka żydowska.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler,śmietana, por.rosołowe,)
513kcal, B-28,7, T-19,0 W-47,9
PODWIECZOREK : Kisiel. Andruty.
189kcal, B-2,9, T-1,3, W-40,3
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 30.05.2025
ŚNIADANIE : Bułka poznańska z masłem, dżemem.Kakao. Chipsy jabłkowe.
304kcal, B-8,2, T-8,5, W-46,4
OBIAD : Zupa wiedeńska.Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z czerwonej kapusty.
Kompot domowy. 524Kcal, B-24,3, T-11,9, W-71,4
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK : Jogurt naturalny z truskawkami. Chrupki kukurydziane.197Kcal, B-8,9 T-4,0 W-31,9
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 02.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem, polędwicą i sałatą. Kakao.Banan.
298kcal, B-13,8, T-8,8W-40,3
OBIAD : Zupa pieczarkowa. Jajko sadzone.Ziemniaki. Surówka wielowarzywna.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler,por. rosołowe,mąka, śmietana, jajko)
495kcal, B-16,3, T-22,8, W-48,5
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
198kcal, B-10,1, T-8,7, W-19,8
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
WTOREK 03.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw.Kawa mleczna. Jabłko.
315kcal, B-14,7, T-112,9, W -36,9
OBIAD : Krupnik. Kotleciki drobiowe. Ziemniaki.Surówka z marchwi.
Kompot domowy.480Kcal, B-23,1, T-11,7, W-63,8
( włoszczyzna w tym seler, mąka, jajka, bułka tarta,por,rosołowe)
PODWIECZOREK : Chałka z masłem, miodem.Bawarka. 210Kcal, B-3,6, T-6,9W-33,9
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 04.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Banan.
352kcal, B-15,1, T-15,4, W-40,3
OBIAD : Zupa ziemniaczana. Spaghetti Bolognese. Marchewka.Kompot domowy.
481Kcal, B-20,5, T-14,5, W-62,2
( włoszczyzna w tym seler, śmietana,por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, szynką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
147kcal, B-6,9T-5,8, W-17,5
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 05.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, szynka wiejską.Bukiet warzyw.Kawa mleczna.Kiwi. 259kcal, B-12,3T-9,6, W-33,1
OBIAD : Zupa ogórkowa. Kluski leniwe z białym serem. Marchewka. Kompot domowy.( włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, jajka, por.rosołowe, ).
490kcal, B-25,5, T-9,7, W-71,3
PODWIECZOREK : Drożdżówka z serem.Bawarka.
168kcal, B-9,2T-6,7, W-17,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 06.06.2025
ŚNIADANIE : Rogalz masłem, serem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku.
Chipsy jabłkowe. 357kcal, B-14,1, T-10,4, W-50,5
OBIAD : Zupa pomidorowa z makaronem. Dorsz pieczony.Ziemniaki. Surówka z kapusty kiszonej. Kompot domowy.496Kcal, B-21,0, T-11,4, W-67,6
( włoszczyzna w tym seler, ryba, bułka tarta, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK : Jogurt naturalny z owocami. Chrupki. 172Kcal, B-8,5, T-3,7, W-26,2
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.