...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 29.09.2025r. do 10.10.2025r.
PONIEDZIAŁEK 29.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, dżemem. Kakao. Rzodkiewka.
291 kcal, B-9,8, T-9,7, W-38,8
OBIAD :
Zupa grochowa z grzankami. Bitki schabowe w sosie. Ziemniaki. Mizeria.
Kompot domowy. 436kcal, B-28,6, T-5,7, W-63,4
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną żywiecką. Bukiet warzyw. Bawarka.
175kcal, B-8,7, T-6,5, W-19,4
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 30.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło. Kawa mleczna. Brzoskwinia.
324kcal, B-14,5 T-10,5 W -36,3
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Placki ziemniaczane z bitą śmietaną. Marchewka. Kompot domowy.
424Kcal, B-12,5, T-10,6 W-65,1 ( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, por.rosołowe , jajko,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z pastą z jajka, ogórka i kiełbasy. Bawarka.
201Kcal, B-8,7,T-11,0, W-16,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 01.10.2025r.
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Kiwi.
319kcal, B-15,1, T-10,6, W-38,5
OBIAD:
Zupa ziemniaczana. Kurczak z warzywami i makaronem penne. Kompot domowy. 439Kcal, B-22,6,T-14,2, W- 52,1 (włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana,por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Chałka z masłem, miodem. Bawarka.
205kcal, B-4,6, T-7,5, W-29,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 02.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem śmietankowym. Mleko. Banan.
324kcal, B-11,5, T-12,9, W-37,9
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Spaghetti bolognese. Marchewka. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, por.rosołowe, )
456kcal, B-22,7, T-14,5, W-55,1
PODWIECZOREK :
Ciasto drożdżowe z owocami. Bawarka.
184Kcal, B-5,7,T-5,1, W-28,0
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 03.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Kawa mleczna.
Sok jabłkowy. 369Kcal, B-14,7,T-12,9, W-43,7
OBIAD :
Zupa burakowa z makaronem. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana, ryba Dorsz, bułka tarta, jajko) 428kcal, B-18,8 T-14,9, W-48,4
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocem. Chrupki kukurydziane. 173Kcal, B-8,1, T-3,6, W-26,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 06.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Zacierki na mleku. Jabłko. 311kcal, B-12,8,T-10,7, W-39,3
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Makaron z truskawkami i serem. Marchew słupki.
Kompot domowy. 488Kcal, B-23,0, T-10,0 W- 72,8
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
199Kcal, B-11,4,T-9,5, W-16,3
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 07.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, serkiem śmietankowym. Mleko. Banan.
309Kcal, B-11,5, T-11,3,W-37,9
OBIAD :
Barszcz jesienny. Gulasz jarzynowy. Kasza gryczana. Kompot domowy.
420Kcal, B-20,1 T-12,8, W-49,1
( włoszczyzna w tym seler, por,rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe z truskawkami. Bawarka.
193Kcal, B-5,1, T-7,5, W-26,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 08.10.2025r.
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa wiedeńska. Udko z kurczaka. Ziemniaki. Buraczki. Kompot domowy.
509,0 Kcal, B-29,7, T-16,2, W-55,9
( włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe).
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, wędliną krakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.
173,0Kcal, B-9,4, T-6,4, W-18,8
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 09.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Borówki.
339,0kcal, B-15,0, T-12,1, W-40,3
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Pierogi z serem. Kompot domowy.
400,0Kcal, B-20,7, T-4,5, W-67,3
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pieczywo z masłem, pastą drobiowo- warzywną. Bawarka.
206,0kcla, B-8,3, T-11,5, W-16,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 10.10.2025r.
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Banan. 275Kcal, B-13,8, T-8,7, W-35,4
OBIAD :
Zupa fasolowa. Paluszki rybne. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. 544Kcla, B-29,2, T-15,0 W-64,1
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jaja, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Owoc. Andruty. 167Kcal B-8,6, T-3,7 W-23,0
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.