...................................................................................................................................................
JADŁOSPIS
od dnia 09.06.2025 do 20.06.2025
PONIEDZIAŁEK 09.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka poznańska z masłem, serkiem Łaciatym. Płatki kukurydziane na mleku. Truskawki. 320kcal, B-12,6, T-10,5, W-43,2;
OBIAD : Zupa jarzynowa. Polędwiczki wieprzowe w sosie. Kasza Bulgur.
Surówka wielowarzywna. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe,)
493kcal, B-24,0, T-14,8 W-55,5
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, szynką kanapkową. Bukiet warzyw. Bawarka. 174kcal, B-9,4, T-6,4, W-19,7
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 10.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Banan.
353,00 kcal, B-15,2, T-12,8, W- 46,5
OBIAD : Żurek z biała kiełbasą z grzankami. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki.
Surówka z młodej kapusty. Kompot domowy.
430Kcal, B-19,8, T-12,3 W-53,3
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, mąka, jajko, bułka tarta )
PODWIECZOREK : Kisiel. Chrupki.
222Kcal, B-3,3, T-1,3, W-49,6
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 11.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło. Kawa mleczna. Owoc. 334kcal, B-16,4, T-17,1, W- 32,9
OBIAD : Barszcz jesienny. Makaron z truskawkami i serem. Kompot domowy.
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe,śmietana)
512kcal, B 22,0 T-8,2, W-82,6
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem,szynką. Bukiet warzyw. Bawarka.
169kcal, B-8,6 , T-6,3 W-19,6
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 12.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka poznańska z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Owoc. 311kcal, B-14,0, T-13,4, W- 36,0
OBIAD : Barszcz biały z makaronem. Klopsiki wieprzowe w sosie pomidorowym. Ziemniaki. Sałata z jogurtem. Kompot domowy. 434kcal, B-19,7, T-13,1 W- 54,5
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, jajka, por.rosołowe)
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z pasta z makreli.Bawarka. 191kcal, B-8,4, T 10,2 W-16,6
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 13.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, serkiem śmietankowym z rzodkiewką. Zacierki na mleku. Truskawki. 299 kcal, B-11,4, T-10,3, W-38,7
OBIAD : Zupa grochowa z ziemniakami. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. 509Kcal, B-21,0, T-17,2, W-57,7
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jajko, bułka tarta, Dorsz)
PODWIECZOREK : Jogurt naturalny. Borówki. Chrupki kukurydziane. 228Kcal, B-9,6 T-3,9 W-40,1
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 16.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem, dżemem. Kakao. Truskawki. 256kcal, B-8,5, T-8,0, W-35,8
OBIAD : Zupa pieczarkowa. Gulasz jarzynowy. Ziemniaki. Kompot domowy. 387kcal, B-15,3, T-11,9, W-47,4
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana )
PODWIECZOREK : Budyń. Andruty.
312kcal, B-9,5, T-12,5, W-39,8
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 17.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka poznańska z masłem, szynką. Bukiet warzyw. Kakao. Arbuz.
275kcal, B-13,8, T-11,7, W -31,4
OBIAD : Zupa ziemniaczana. Makaron z warzywami i kurczakiem. Kompot domowy.
474Kcal, B-22,6 T-13,0 W-60,5
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por,rosołowe, )
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, serem żółtym. Bukiet warzyw. Bawarka.
195Kcal, B-9,3, T-10,1 W-16,9
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
ŚRODA 18.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, mortadela panierowana. Kawa mleczna. Gruszka. 333kcal, B-14,6, T-16,8, W-33,8
OBIAD : Zupa ogórkowa. Ryż zapiekany z jabłkiem. Kompot domowy.
421Kcal, B-9,3, T-11,8, W-65,0
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK : Pieczywo mieszane z masłem, pastą z jaj i kiełbasy. Bawarka.
169kcal, B-6,3 T-8,7 W-16,2
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 19.06.2025
ŚNIADANIE : Pieczywo mieszane z masłem, mortadela panierowana. Kawa mleczna. Gruszka. 333kcal, B-14,6, T-16,8, W-33,8
OBIAD : Zupa ogórkowa. Ryż zapiekany z jabłkiem. Kompot domowy.
421Kcal, B-9,3, T-11,8, W-65,0
( włoszczyzna w tym seler, śmietana, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK : Drożdżówka z serem.Bawarka.
168kcal, B-9,2T-6,7, W-17,7
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 20.06.2025
ŚNIADANIE : Bułka paryska z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Mleko. Arbuz. 309kcal, B-12,2, T-11,6 W-41,1
OBIAD : Zupa wiedeńska. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty. Kompot domowy. 446Kcal, B-20,9, T-14,3, W-52,5
( włoszczyzna w tym seler, ryba, bułka tarta, ryba Dorsz, por.rosołowe, ).
PODWIECZOREK : Jogurt naturalny z owocami. Chrupki. 264Kcal, B-12,9 T-5,5, W-38,5
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.