...................................................................................................................................................
PONIEDZIAŁEK 15.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka paryska z masłem, dżemem. Mleko. Jabłko.
302 kcal, B-10,3, T-8,7, W-43,4
OBIAD :
Zupa kalafiorowa. Polędwiczki wieprzowe w sosie. Ziemniaki.
Surówka wielowarzywna. Kompot domowy. 468kcal, B-28,4, T-15,6, W-48,1
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Ciasto jogurtowe z truskawkami. Bawarka.
193kcal, B-5,1, T-7,5, W-26,1
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 16.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, parówka na ciepło. Kawa mleczna. Borówki.
304kcal, B-14,1 T-11,5 W -30,1
OBIAD :
Zupa fasolowa. Pyzy z sosem truskawkowym. Marchewka. Kompot domowy.
487Kcal, B-21,4, T-10,3 W-70,7
( włoszczyzna w tym seler, mąka, por.rosołowe , jajko,)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z pastą z makreli. 214Kcal, B-8,7,T-12,4, W-16,4
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
ŚRODA 17.09.2025r.
ŚNIADANIE:
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Śliwka.
313kcal, B-14,7, T-12,0, W-34,4
OBIAD:
Zupa ziemniaczana. Kotlet mielony. Kasza jęczmienna. Surówka z buraczków i jabłka. Kompot domowy. 441Kcal, B-20,7,T-12,7, W- 57,1
( włoszczyzna w tym seler, mąka, śmietana, jajko, bułka tarta, por.rosołowe)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką krakowską. Bukiet warzyw. Bawarka.
211kcal, B-10,5, T-9,8, W-19,2
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 18.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serkiem Łaciatym ze szczypiorkiem. Kakao. Nektarynka.
373kcal, B-13,3, T-15,6, W-42,4
OBIAD :
Biały barszcz z makaronem. Gołąbki w sosie pomidorowym. Ziemniaki.
Kompot domowy. (włoszczyzna w tym seler, śmietana, mąka, jajko, por.rosołowe, )
484kcal, B-22,6 T- 9,3, W-72,0
PODWIECZOREK :
Budyń. Chrupki.
173Kcal, B-5,9,T-6,5, W-22,1
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 19.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Rogal z masłem, serkiem homo-owocowym.
Płatki kukurydziane na mleku. Borówki. 383Kcal, B-12,3,T-14,6, W-48,9
OBIAD :
Zupa pieczarkowa. Dorsz pieczony. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy.(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, śmietana,
ryba Dorsz, bułka tarta, jajko)
435kcal, B-20,9 T-17,6, W-42,6
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny z owocem. Andruty. 200Kcal, B-8,2, T-3,3, W-32,6
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
PONIEDZIAŁEK 22.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, serkiem hochland. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Śliwka. 321kcal, B-12,5,T-10,2, W-42,6
OBIAD :
Krupnik. Filet z kurczaka panierowany. Ziemniaki. Surówka z białej kapusty.
Kompot domowy. 535Kcal, B-23,9, T-19,9 W- 58,8
(włoszczyzna w tym seler, por. rosołowe, mąka, śmietana, jajka, bułka tarta)
PODWIECZOREK :
Kisiel. Biszkopty. Owoc. 181Kcal, B-2,2,T-1,0W-39,2
ALERGENY: 1,5,7,9,10,11*
WTOREK 23.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, mortadelą panierowaną. Kawa mleczna. Brzoskwinia.
347Kcal, B-15,6, T-16,1,W-32,4
OBIAD :
Kapuśniak z wkładką. Ryż zapiekany z jabłkiem. Kompot domowy.
454Kcal, B-12,9 T-14,7, W-63,3
( włoszczyzna w tym seler, por,rosołowe, śmietana)
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, szynką wiejską. Bukiet warzyw. Bawarka.
146Kcal, B-6,8, T-5,9, W-15,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11
ŚRODA 24.09.2025r.
ŚNIADANIE :
OBIAD :
Zupa ogórkowa. Kluski leniwe z bułką tartą.
Kompot domowy. 487,0 Kcal, B-22,5, T-13,8, W-65,6
( włoszczyzna w tym seler, maka, jajko, por.rosołowe).
PODWIECZOREK :
Pieczywo mieszane z masłem, kabanoski. Bukiet warzyw. Bawarka.
186,0Kcal, B-9,9, T-8,7, W-16,3
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
CZWARTEK 25.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Pieczywo mieszane z masłem, jajkiem. Bukiet warzyw. Kawa mleczna. Arbuz.
318,0kcal, B-14,9, T-11,9, W-36,4
OBIAD :
Rosół z makaronem. Potrawka z drobiu. Ziemniaki. Marchewka z groszkiem.
Kompot domowy. 499,0Kcal, B-22,7, T-6,1, W-81,3
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, )
PODWIECZOREK :
Pieczywo z masłem, szynką drobiową. Bukiet warzyw. Bawarka.
146,0kcla, B-6,8, T-5,9, W-15,5
ALERGENY: 1,3,5,7,9,10,11*
PIĄTEK 26.09.2025r.
ŚNIADANIE :
Bułka poznańska z masłem, serkiem białym ze szczypiorkiem. Kasza manna na mleku. Banan. 291Kcal, B-13,3, T-9,6, W-35,9
OBIAD :
Zupa ryżowa. Burgery rybne. Ziemniaki. Surówka z kiszonej kapusty.
Kompot domowy. 556Kcla, B-24,8, T-22,3 W-58,0
(włoszczyzna w tym seler, por.rosołowe, jaja, bułka tarta, ryba Dorsz)
PODWIECZOREK :
Jogurt naturalny. Owoc. Ciasteczka zoo..196Kcal B-9,0, T-4,6 W-29,2
ALERGENY: 1,3,4,5,7,9,10,11*
Numery alergenów
występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (tj. pszenica, żyto, jęczmień, owies, pszenica orkisz, kamut lub ich odmiany hybrydowe) oraz produkty pochodne.
2. Skorupiaki i produkty pochodne.
3. Jaja i produkty pochodne.
4. Ryby i produkty pochodne.
5. Orzeszki ziemne (orzeszki arachidowe) i produkty pochodne.
6. Soja i produkty pochodne.
7. Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą).
8. Orzechy, tj. migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, pistacje/orzech pistacjowy, orzechy makadamia i produkty pochodne.
9. Seler i produkty pochodne.
10. Gorczyca i produkty pochodne.
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne.
12. Dwutlenek siarki
13. Łubin i produkty pochodne.
14. Mięczaki i produkty pochodne.